Saturday, May 8, 2010

Sawi Jepun @ Bok Choi Oyster Sauce

Ouh, inilah salah satu sayur kegemaran. Susah nak cari kat sini. Tapi hari tu Aunty Aizan bawak aku and fira pergi asian market kat Kansas City. Banyak gila benda best. Heaven la shopping situ. Kan bagus kalau ada kat belakang apartment aku je. Hehe

Ingredient:
Sayur 3 pokok
1 tbsp Oyster sauce
2 garlic

1. Didihkan air. Celur sayur sampai masak (jangan sampai layu). Atur atas pinggan.
2. Hiris la garlic tu halus2.
3. Tumis garlic sampai kuning, then masukkan oyster sauce and sikit air.
4. Rasa la. Kalau kurang masin tambah garam, kalau kurang mnis tambah gula. Hati2 sebab oyster sauce kadang2 dah masin.
5. Tutup api, tuang kuah atas sayur td.

Haha. Tau tak kenapa aku gelak? Sebab tadi cakap nak sambung study. Tapi tak study pun lagi. Haha. Apa nak jadik la.

Okay, selamat mencuba!! Nak sambung study. Yela tu...



No comments: