Monday, May 30, 2011

Malaysia! Johor!

Hye! Assalamualaikum!

Okay dah sampai Johor dah pun! And semalam sebenarnya aku baru balik jalan2 from pangkor. And nak tau tak, on the way balik Johor tu, kat selangor, tak ingt la tempat dy, mungkin Kuala Selangor agaknya, Aku makan nasi ambeng! Memang terbaik lah. Nama kedai dy Restoran Ambang Campur. Kecik je kat tepi jalan. But masakan dy memang pure Jawa la weyh. Cuma sambal goreng dy kurang uummphh sikit. And ayah cakap nnti nak bukak restoran nasi ambang gak But nak bagi nama Restoran Ambang Campur Sendiri. Haha. Sebab ingatkan dy campurkan lauk2, rupanya aku campur sendiri. Kepada mereka yang belum pernah try nasi ambang, try la. Dy campur nasi putih, mee goreng, serunding, ayam masak kicap/ayam goreng/ikan goreng/ikan masak lemak, sambal goreng jawa. Macam semalam ayah amek lauk ikan keli masak lemak dy taw. Pergh sedap gila. Ada bau cekor. Tapi sayangnya aku terlupa nak amek gambar plak.

Okay lepas tu aku dah makan nasi lemak macam banyak gila kali, pastu roti puri, tom yam, makan seafood kat pangkor, dan bermacam2 lagi yang aku terlupa nak amek gambar. Hehe. Sempat amek gmbr ni je.

Cendol di cuaca panas sebegini memang terbaik la weyh! Tapi yang ni kurang ummphh sikit. Kat muar ni ada cendol terbaik. Nanti nak makan. Hehe.

Okay la, sempena cuti ni, macam kurang memasak la. Sebab kat Malaysia ni makanan sume macam murah kan nak beli, so beli je. Weekend ni ada kerja kawen kat kampung Pontian. Sepupu atok punya anak sedara. Haa cmne tu. Dua pupu ibu la kot. Nanti kalau aku teringat, aku amek gambar juadah kawen kat Johor okay. Mintak2 la deorg serve nasi beryani. Lamo den tak makan ni. Then skrg tak sabar nak balik Pontian!! Nak jumpa atok.

Okay la, nanti kalau ade pape lagi aku update okay. Sorry sebab tak de resepi baru. Nanti kalau ada, sure aku update jugak. Okay! Terima kasih sebab setia dengan blog saya yang tak seberapa ni.

AmeeraFatin=)

Muka sume orang kecuali saya sebab saya tukang amek gambar. Hehe. On the way nak pegi snorkeling.

1 comment:

ohh ddy said...

bestnye yunkkk. :)

welcome back to malaysia! :)