Sunday, March 24, 2013

The Food and Spring Break+Interview in Washington DC

Assalamualaikum dan hello!

Esok dah hari isnin and spring break pun habis. Kat sini, cuti tu maksudnya opportunity to do homework. Aku rasa lecturer2 kene tukar la mentality tu. Dah la normal school days kitorg dah keje macam ape je, lepas tu cuti pun nak bagi keje. Eee sabo je la. 55 days to go! Woohoo!

Tapi last weekend masa pegi DC for interview, lepak2 dgn my good friends. 4 hari rasa mcm full of joy. Rasa macam tak nak grad pun ada. Lepas grad masing2 mesti ada jalan sendiri, keje kat tempat berbeza. Dah nanti separate. Rindu la. Tp takpe, what ever it takes I will try my best to still keep in touch and go lepak eat in the middle of the night mcm kitorg selalu buat. Haha.No recipe to share. Most of the time makan luar. Kalau masak pun tak de yang special. Oh hari tu ade member datang from Colorado aku masak la lemak nenas letak udang, sayur bok choi goreng dengan sambal belacan. Terangkat beb. Aku paksa diorg habiskan makan malam tu jugak. Haha. Gambar ade dalam camera, malasnya nak amik. Jap eh. Oh tak amek gambar la sebab masa tu kelam kabut baru bangun tido. Sayur tak masak lg. Haha. Sorry ye. So kat bawah ni kek2 yang aku bake 2 minggu lepas. My favorite brownies and milk tea pound cake. Kalau nak recipe, search je kat search box. Aku pernah masukkan dulu.




Lepas tu kat dc mcm biasa la, mesti jalan punya. Aku punya interview hari isnin sama mcm cerap, camy, ezriq and ezuan. So yang tinggal tak ramai dah. Nasib baik budak Colorado tunggu Ezuan baru balik. So ada la member nak lepak sat. So here are the pictures not taken by me sebab aku tak bawak camera. Malas sebab berat. Takpe, my fellow boys ni rajin tangkap gambar. Kita bagi diorang tangkap eh.


Mat bunga ni semua. Kat Ronald Reagan Memorial square

Penat setelah jalan more than 1 mile. In front of the White House. Obama tengah meeting.

Sending the Tulsan back. =( Our hotel was Double Tree Hilton.

Sending the Colorado people back =( Pok Chek's hair's looking good there. My attire for the interview earlier that morning. I look exhausted.

The engagement night with Petronas on Friday before. Hazim caught me indulging the cheesecake. Very focus okay bila makan. Hahaha.

Me and Liyana and Sopi and Nelson and Hazim was taking the picture. Sayang diorang ni.

The little boy yang sesat dan lapar. Pakai baju formal the whole day even though his interview was in 2 days time. Makan depan TV tgk adult swim. 

The twinsies! Luttphi and Sopi. Luttphi was the one who cooked nasi kerabu specially for me for 2 times. Hehehe. I told him I sayang him because of nasi kerabu. 

Our table during engagement session. That Lady was my interviewer. Everyone was looking pretty behave. Belakang tabir, Ya Allah sahaja yg maha mengetahui. Haha.

Okay now tinggal 55 days to go before graduation. Lepas tu aku terus balik to attend my old friend's wedding kat Kluang Johor. Oh I miss Johor and its food lah. Dah 11 tahun kawan dengan makcik ni. How could I miss her wedding. Tapi at the same time, kalau boleh nak lepak dengan budak2 ni kalau boleh go for another roadtrip and have fun. Tapi tula tak semua benda kita nak boleh dapat kan. It's okay. Lepas ni ingat nak g roadtrip pegi terengganu kelantan kita makan sampai meletop. Luttphi and Pok Chek ada boleh jadik tour guide. Oh right after balik pun I will go to Kelantan for a friend's friend wedding. Saja nak tengok mcm mana orang Kelantan punya wedding. Asyik makan nasi beryani johor je kan, kita try sikit org pantai timur punya wedding food. 

Okay time to continue buat hw. Maleh betul la. Dah la snow kat luar. Asyik snow je, bila nak spring ni? Ni bukan spring break ni, ni winter break namanya. Haha.

Adios!

AmeeraFatin=)

2 comments:

Noor Hafirdaus said...

pastu jangan lupa turun ke kedah leh akak bawak ronda jalan2 cari makan kat sini pula

Ameera Fatin's Kitchen said...

Harus! Kawan kita ada yang dah plan nak bawak kita g utagha. Hehe.