Thursday, March 1, 2012

Oglio Olio Campak

Hye! Assalamualaikum.


Few days ni tak de selera sangat nak makan taw. Tak selera nak makan, tak tau nak makan apa, so tak tau nak masak ape la. So hari2 makan cereal je. Pastu hari ni rasa macam tak cukup zat je, so masak la jugak. Ni la resepi paling senang, olio spaghetti. Pastu aku campak2 jela apa yang ada kat rumah ni. Tiba2 mcm sedap pulak. Terus ada selera nak makan. Haha. Sekejap je masak. Dalam 5 minit.


Ingredients:


1 medium bowl al dante spaghetti (yang dah di rebus sampai lembut)
3 clove garlic - cincang
Olive oil (boleh je nak guna minyak biasa)
Black pepper
Chili powder/paprika
A handful of shrimp
Mixed vegetables
Salt


1 tbs guacamole (optional)


1. Tumis bawang putih dalam minyak panas. Bila dah lembut, masukkan udang. Kalau boleh udang tu yang baru keluar dari freezer. Kalau tak de pun tak ape.
2. Masukkan black pepper, garam dan chili powder secukup rasa. Masukkan mixed veges dan guacamole jika ada.
3. Masukkan spaghetti, gaul sebati. Perasakan jika kurang garam atau pepper.


Siap dah!





Spaghetti tak de la susah sgt nak masak taw. Selama yang kita masak2 ni, so far semua macam senang la jugak. Eh, ingat nak bake cookies jap lagi. Tengah tunggu butter lembut. Haha. Habislah dah ada selera makan ni.

Okay la, got to go. Have a good weekend guys! I'm sure I will. =)

AmeeraFatin=)

2 comments:

Linda said...

Nampak cam sedap je... NNgah cari2 menu arini..

Ameera Fatin's Kitchen said...

Hehe. Resepi ni simple je, ala2 mcm bihun goreng singapore sebenarnya olio oglio ni. Selamat mencuba! =)