Baru je habis vacation. Malam kelmarin smpai rumah. Rasa kejap je dah 2 minggu taw. Hari ni dah start class. Macam biasa la first day, biasa2 je. Seb bek esok dah Jumaat. Nak weekend dah. Kan bagus kalau kelas seminggu 2 hari je. Memang heaven. Hehe
Kat Florida aku tak makan ape2 sgt pun. Ade la makan buffet kat Chinese Restaurant and buka kat restaurant Arab skali. Pastu yang lain tu makan2 biasa je. Nothing special. Aku carik gak frozen yogurt Red Mango tp tak jumpa! huhu. Mengidam lg ni. Tak pela. Nnti esok bukak la tu kat "bandar" Lawrence ni. Hehe.
Before pergi Florida aku ade cakap kan nak masukkan resepi muffin. So ni resepi dy. Dapat from Food Network. Cume aku substitute pisang dengan peach and tak berapa nak rasa sgt peach dy sebab belom masak ranum lg. Haha. Buat ni dapat 14 muffin size medium.
p/s: resepi ni aku ade tukar sikit2 from the original resepi.
Ingredients:
2 cups all purpose flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp soda bicarbonate
1/2 cup powdered sugar
1 stick butter or 1/2 cup or butter (i used margerine)
2 eggs
1 tsp vanilla extract
2 peaches (or boleh guna banana and kacang)
1. Panaskan oven 180C atau 350F.
2. Mix chopped peach, sugar, telur, vanilla extract, melted butter smpai sebati or kembang.
3. Then campurkan sume bahan tadi dengan tepung, baking soda dan soda bikarbonat.
4. Masukkan kedalam muffin cup 1/2 penuh. Then masukkan dalam oven for about 20 minit. Lepas 20 minit, keluarkan then cucuk pakai garfu atau tooth pick. Kalau lekat lagi, boleh masuk oven balik dalam 5 minit. Atau masak sampai atas dy keperangan.
Tgk tu, lawa kan bentuk dy. Bagus la resepi ni. Sape2 nak try boleh je kalau nak letak perisa kegemaran anda okay.
Bubbye!
AmeeraFatin=)
No comments:
Post a Comment