Hye! Assalamualaikum!
Okay, aku tau selama ni kalau aku buat muffin aku cakap aku akan rekemen that particular recipe sbb sedap. Tapi yang kali ni punya, betol2 rekemen. Memang lain dari muffin yang lain aku pernah buat, disokong oleh fira skali. Hehe.
Resepi ni amek from food network. Senang dan sedap. Sampai hari kedua pun still lembut and moist. Cuma aku ade tukar2 sikit mcm gula tu aku kurangkan and aku tambah sour cream sbb nak bagi dy lagi moist, aku amek nasihat from one of the viewers.
Ingredients: (12 medium cups)
2 cups flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp soda bicarbonate
1 cup powdered sugar (Kalau suka manis, add 1/2 cup more)
1/2 cup coco powder
1/2 tsp nescafe (aku letak sendiri. Optional)
1/4 tsp salt
1 1/4 cup milk
2 tbsp vege oil
1/2 cup sour cream (optional)
Chocolate chips
Walnuts/almond
1. Panaskan oven dgn suhu 350F atau 180C.
2. Masukkan semua bahan kering. Gaul rata. Kalau ade pengayak, ayak la. Aku tak buat pun sbb tak de.
3. Then masukkan semua bahan kedua. Gaul rata2.
4. Then tuang dalam muffin cup 3/4 full.
5. Masuk oven 20 minutes, then keluarkan.
Okies.
Senang kan? Menurut one of the viewers tu, kita letak nuts sebab nak bagi dy lagi moist. Sebab tu la kalau bolh kene letak. Tapi sedap la muffin ni, aku suka. Cuma aku punya chocolate chips tu mendak kat bawah. Solution dy, korang kene coat dy guna tepung dulu before masukkan. Tapi aku rasa aku suka dy kat bawah cmtu. Rasa chocolaty kat bawah dy. Tak kacau muffin. Hehe. But pape pun, up to you guys okay.
Malam ni temperature dah below O degree C dah. Nak dekat winter ouh. Tak suka.... Sebab bangun pagi tak de matahari, nak keluar sejuk sangat. But tak pe, ade plan lain. Hehe. Before fall habis, aku nak tunjuk gambar fall lah 1 okay?
Okies guys and girls. Selamat mencuba ye.
AmeeraFatin=)
2 comments:
like..p
hee... thanks aryn!!
Post a Comment