Wednesday, December 15, 2010

Bihun Goreng Singapore


Hye! Salam.

Okay hari ni saya nak post satu lagi resepi senang, sangat senang. Aku masak about 15-20 minutes je.

Ingredients:

Semangkuk bihun yang direndam dengan air panas
3 ulas garlic
3 biji cili padi (optional)
Black or white pepper
Sayuran
Udang/ayam/daging

1. Tumis bawang putih smpai naik bau. Jangan lupa panaskan minyak dulu ye.
2. Masukkan udang/daging/ayam. Bila dah masak, masukkan cili padi dan bihun.
3. Kalau bihun tak lembut lagi masa korg masukkan tu, boleh letak air sikit.
4. Masukkan sayur, pepper dan perasa. Sedia di angkat.


Senang gila kan? Ala2 mcm oleo spaghetti pun ade gak. Haha.

Ouh tiada mood untuk bergerak hari ni. Matahari pun berada disebalik awan. Suasana suram dan muram. Sesuai untuk tidur. Haha.

Okies, selamat mencuba ye!

AmeeraFatin=)

No comments: